Expertiză germană

pentru firme româneşti

 

    The future needs experience

 

 

 

 

 

 

InPULSE Partners SRL, ca reprezentant SES, oferă firmelor româneşti posibilitatea de a beneficia de servicii de consultanţă la costuri extrem de scăzute, cursuri de perfecţionare a angajaţilor şi găsirea de parteneri de afaceri.

 

În acest sens, vă prezentăm pe scurt detalii privind posibilitatea de a beneficia de expertiză germană prin intermediul experţilor SES (Senior Experten Service).

 

*    Ce este SES ?

Senior Experten Service a fost creată în anul 1983 ca o societate de interes public, care promovează în Germania şi în străinătate formarea profesională, calificarea angajaţilor în special în domeniile de activitate tehnice şi industriale. SES oferă astfel un cerc din ce în ce mai larg de experţi care şi-au încheiat activitatea profesională şi care astfel beneficiază de cunoştinţe şi experienţe din industria germană pe care le pot transmite şi altora.

 

*    În ce domenii puteţi beneficia de expertiză SES ?

În anul 2004 baza de date a SES conţinea 6.300 de experţi. Aceştia contribuie în mod activ, la faţa locului, la dezvoltarea economică a firmei Dvs. Experţii SES pot fi angajaţi în diverse branşe, majoritatea fiind angajaţi în industrie (58%). Activităţile sunt focusate în special în sprijinirea practică a firmelor în adaptarea la o economie de piaţă. Astfel, experţii germani pot oferi asistenţă pentru:

*      raţionalizarea producţiei

*      îmbunătăţirea organizării operative a firmei

*      îmbunătăţirea calităţii produselor si serviciilor

*      implementarea de noi tehnici si tehnologii

*      calculaţia costurilor, controlling, gestiune şi administrare

*      dezvoltarea unei strategii pentru înlesnirea de contacte de afaceri

*      vânzări şi achiziţii, promovarea produselor

*      planificarea activităţii firmei, marketing şi management

*      pregătirea angajaţilor, managementul resurselor umane, etc.

*      sprijin la căutarea de echipamente noi şi uzate, etc.

 

*    În ce condiţii se poate obţine un expert SES ?

Baza de pornire este solicitarea scrisă din partea română. Pentru aceasta există formulare standardizate care ne ajută la căutarea respectiv la alegerea expertului conform cerinţelor Dvs. Cu cât este mai exact completat formularul, cu atât putem răspunde cu mai mare precizie solicitărilor Dvs. Pentru a fi acceptate ca solicitanţi, firmele române trebuie să funcţioneze de cel puţin 1 an şi să nu fie falimentare.

 

*    Pe ce perioadă se poate angaja un expert SES ?

Expertul poate fi angajat în România pe o durată de minim trei săptămâni şi maxim şase luni. Se pot solicita apoi şi angajări ulterioare. 

Circa o treime din angajamentele experţilor SES au fost prelungite şi peste perioada maximă, ceea ce denotă o mare mulţumire a solicitanţilor români de serviciile şi expertiza experţilor germani. 

 

*    Ce costuri implică angajarea unui expert SES ?

Experţii SES lucrează benevol, ei nu primesc un salariu. Costurile angajării în România trebuie suportate de partea solicitantă. Ele se împart în

*      costuri privind lucrul în România (cazare, masă, transport local şi diurnă în contravaloare de 5,- EUR/zi, plătibile în monedă locală)

*      costuri bilet de avion Germania-România-Germania, clasa Economy

*      şi costuri de prelucrare a proiectului de către SES. Aceste costuri sunt fixe şi se ridică la:

-          3.200,- EUR pentru o perioadă de până la trei luni

-          4.100,- EUR pentru o perioadă de peste trei luni

-          500,- EUR pentru costuri adiţionale de prelucrare

 

În cazul în care solicitantul român nu poate suporta această ultimă categorie de  costuri, se pot angaja aici, în condiţii deosebite, finanţări publice germane.

 

*   Made in Germany

Toate aceste servicii, oferite sub marca "Made in Germany", au o calitate de un înalt nivel, garantată de experienţa şi modul de lucru al specialiştilor germani.

 

 


Vă recomandăm călduros să utilizaţi aceste servicii ale industriei germane!

 

Contactati-ne!

 

 

Cu stima,

InPULSE Partners SRL

 

Dana Jelescu

 

 

SES in Romania ...

 

Din anul 1989, SES a avut peste 13.500 de angajamente în 151 de ţări, dintre care 1.224 în ţările din Europa Centrală şi de Est. Până în anul 2004 s-au realizat 467 angajamente în Bulgaria, 210 în România, 163 în Polonia. Experţii germani angajaţi în România au sprijinit, printre altele

 

*     trei firme din IT care au elaborat cu ajutorul experţilor strategii de marketing şi reţele de distribuţie. Au fost introduse sisteme moderne de management de personal, precum şi standarde internaţionale în domeniul contabilitate şi controlling

 

 

*     două firme de prelucrări metalice, sprijin la modernizarea producţiei. Experţii germani au analizat capacitatea maşinilor de producţie existente şi au sprijinit la căutarea de noi tehnologii, pentru a putea adapta calitatea produselor la standarde europene

 

 

*     în activităţile sale de modernizare a fost ajutată şi o băcănie din Bucureşti, în special în domeniul standardelor de calitate şi igienă. Alte două băcănii au fost sprijinite în eficientizarea procesului de producţie şi chiar în introducerea a noi produse de băcănie

 

 

*     s-au desfăşurat proiecte de succes în domeniul hotelier şi gastronomie, introducându-se standarde europene, şcolarizând personalul

 

*     în domeniul turistic s-au mai desfăşurat alte două proiecte de succes, elaborându-se împreună cu agenţiile de turism, dar şi cu autorităţile locale concepte de turism la nivel regional.

 

Contact ...

InPULSE Partners SRL

Dana Jelescu

Managing Partner

Tel.:        +40 721 244 306

Fax:        +40 21 319 01 81

Email:    apăsaţi  aici  

 

©  InPULSE Partners SRL Toate drepturile rezervate     Kompetenz durch Erfahrung     Competenta prin experienta     Bucuresti-Romania